Bordspellen
Spellen
Hall of Fame
Top 10
Wat moet je spelen ?
Who is Who
Overthehill.com
Leuke links
Online spelen
Trans America
Clans
Potala

Inloggen

FAQ
Logboek
2016
Logboek 2016

 

 

Arthur Tebbe

De Nederlandse uitgever van Identity Games, o.a. bekend van Clans, Trans America, Cartagena, Lara Croft en andere spellen.
John Jaakke

Det Wilmink

Det hoort bij de harde kern van het Spelmagazijn en is een graag geziene gast op het NK bordspellen. Kan in de Nederlandse toernooien prima meekomen, maar ontbeert de mentale hardheid voor het Europese niveau. Wat wil je ook als je "een hekel hebt aan van die spellen, die de hele dag duren"?
Barbara de Loor

Erno Eekelschot

Erno komt uit de Enkhuizer school, maar de laatste jaren is hij vooral bekend als een drijvende kracht van de Joker samen met Ron Huising. Erno is een goede speler en is al twee keer Nederlands kampioen diplomacy geworden, maar wel in de magere jaren met relatief wat minder tegenstand. Ik schat hem in als subtopper. Vooral ook omdat hij op het beslissende moment de strijd met de grote spelers niet aandurft, hij zoekt altijd naar een omweg via de mindere goden.
Sjeng Schalken

Erwin Broens

Kopman van de Friezen. Als speler nooit veel potten gebroken, maar als auteur van de zeer lezenswaardige site bordspel.com heeft hij toch een mooie bijdrage aan de spelletjeswereld.
Gert Ligterink

Han Heidema

De Grand Old Man van de spelletjes wereld. Als je in Europa in het bijzijn van kenners Nederland en spelletjes in 1 adem noemt, dan heb je een grote kans, dat ze de naam Han Heidema noemen. Velen kennen hem als scheidsrechter, verzamelaar en stukjesschrijver in de Conflictgazet en tegenwoordig zelfs eindredacteur (die Han…), maar ooit, lang, lang geleden, was het een fanatieke, sterke speler. Sinds mensenheugenis heeft Han niet meer om het echie gespeeld. Wie schetst dan ook onze verbazing als hij in het gezelschap van dochter, vriendin van dochter en Hans van Halteren toch weer eens aan de NK deelnam en zelfs een knappe tweede plaats en kwalificatie voor de EK in de wacht sleepte. Eenmalig? We zullen het zien. Wel errug fanatiek. Diep in zijn hart kan hij niet zo goed tegen zijn verlies. Loopt ook nog eens een aardige marathon.
Kees Akerboom

Hans Morrien

Ja, echt, ze bestaan, slimme Belgen. En Hans is een hele slimme. Ik ken hem van Mexica, maar vooral van Cartagena en dan als ZZZ en Elga en hij houdt erg van Gloria. Daarin is hij heel erg moeilijk te pakken. Misschien wel een van de allerbeste spelers van Europa.
Vladimir Kramnik

Harold van Veenendaal

De man achter een aantal belangrijke spellen sites zoals boardgames.pagina.nl, maar ook www.gamingcorner.nl, www.genesisdesign.nl, cardgames.pagina.nl, bloodbowl.pagina.nl, magic.pagina.nl en anderen. Doet ook nog iets ontwerperigs met Ronald Hoekstra, maar wat precies, dat weten we niet.
Johan Derksen

Iris van de Laar

De beste United speler, het beste voetbalsimulatie spel aller tijden, is een vrouw en ze heet Iris, het leven is soms erg leuk. Jammer dat ze nooit iets anders speelt.....
Leontien van Moorsel

Jan Hutten

Als Iris van de Laar met United al een mannelijke concurrent heeft, dan is dat misschien wel de Groningse Jan Hutten. Ook nog een aardige cyclocrosser en hattrick-speler. Maar bovenal is Jan Hutten de uitgever van de Brutus, het leukste en meest roemruchte postale Nederlandse spelletjesblad aller tijden.
Sven Nijs

John Zonneveld

Lid van Overthehill.com. Rotterdammer van Zeeuwse afkomst. Snel geinteresseerd, snapt sneller dan alle andere spelers wat de clou van spellen is, maar lang voordat hij echt goed in een spel geworden is, heeft hij zijn interesse al weer verloren. Maar het is wel een killer. En met de jaren wordt zijn geduld steeds beter. Geef hem een kans en hij pakt hem. Toppertje.
Tigran Petrosjan

Kurt Van Den Bossche

Een zeer karakteristieke speler van de Tumbling Dice uit Dendermonde. Zou zo weggelopen kunnen zijn uit Asterix en de Belgen. Sterke speler. Heb ooit een hele mooie pot Veilingsmeesters van Amsterdam met hem gespeeld. Zijn favoriete voetballer is Müller, favoriete zanger Kurt Jurgens.
Mario de Clercq

Marcel van Hoogstraten

Het neefje van Ron Huising, maar dan veel minder fanatiek. Het blijft leuk om van ze te winnen.
Frank Verlaat

Michael Bruinsma

Ik vond hem een matige speler, maar wel zeer succesvol uitgever van 999 Games en daarmee toch een echte winnaar in de spelletjeswereld. Goed gebruik gemaakt van trends als Magic en Catan. 999 Games heeft toch een hele grote bijdrage en spelletjesminnend Nederland. Wie had gedacht dat je daar een hele goede boterham mee kon verdienen? Chapeau!
Bernie Ecclestone

Nagib Nakad

Nagib is een hele, hele goede speler, type stille schuiver, ook onderdeel van Overthehill.com, al is hij al een paar jaar met zwangerschapsverlof. Hij zit daar rustig aan het bord, ogenschijnlijk relaxed en ongevaarlijk, maar ondertussen scherp oplettend en calculerend en ineens blijkt hij levensgevaarlijk. Toch is hij niet onverslaanbaar. Ten eerste is een spel voor hem op een gegeven moment wel uitgeanalyseerd en wordt hij dus kwetsbaar voor spelers, die zich er verder in verdiepen, het is ook niet zo'n geweldige onderhandelaar en af en toe is hij echt relaxed en ongevaarlijk. Dan wordt hij op kinderlijk eenvoudige wijze verslagen zonder dat iemand nou uit kan leggen wat hij verkeerd deed. Maar dat gebeurt maar heel zelden.
Francesco Moser

Nico Viet

Nico heeft vooral naam gemaakt als uitgever van de Brutus, maar is toch ook een speler om rekening mee te houden, zeker als je veel moet rekenen. United, Acquire, Serinissima, dat soort spellen. Doet er wel heel lang over, voordat hij er echt goed in is geworden, maar dan hoort hij wel bij de allerbesten. Als diplomacy speler heeft hij het eigenwijsheidsrecord in handen. 33 seizoenen zonder ook maar 1 keer zijn woord te houden. Wel lekker voorspelbaar.
Louis van Gaal

November

Favoriete Cartagena tegenstandster. Duitse uit Esslingen. Lult je 5 kwartier per uur je oren van je hoofd. Maar wel heel gehaaid en erg leuk. Houdt van een veryfastgame.
Justine Henin

Pat

Een van de beste Cartagena spelers ter wereld. Houdt van Tolkien en dan wel in het bijzonder van Gandalf. En niemand weet, dat ze eigenlijk Claudia heet en in Bonn woont.
Judith Polgar

Paul Michel

Een legendarische diplomacy kampioen uit 1984 en een van de beste spelers van zijn tijd. Woont tegenwoordig elders in de wereld. Where have you gone?
Joe diMaggio

Peter Heuvelman

Uitstekende United speler. Nog niet zoveel van hem gezien in andere spellen. Altijd druk in de weer met regels en de actualiteit. Eerst schipper en Groninger, nu Rotterdammer en weet gelukkig meer van verzekeren. Zeer sympathiek in het wild!
Eric de Bruijn

Rob van Leeuwesteijn

Een van de beste en meest sympathiekste Nederlandse spelers van dit moment, maar Europees stelt hij telkens teleur. Het spelmagazijn in een notendop. Daar moet snel iets aan veranderen. Mooi Twents accent. Doet iets met Det.
Jeroen Piket

Peter Mulder

"Weet je waarom wij Mulders altijd een beetje voorovergebogen lopen? Omdat we dan beter het geld op straat zien liggen." Gadverdamme, wat een aartsopportunist. En meteen ook, wat een geweldige tegenstander, wat een killer. Groninger, en een van de allerbeste spelers van Nederland en omstreken. Vooral uitblinker in onderhandelingsspelletjes. Broer van Ronald en Rene, vriendje van Ilona.
Roy Makaay

Roland Bakker

Achter de façade van deze onopvallende, verlegen speler gaat een vlijmscherpe analyticus schuil. Vooral als het op rekenen aankomt, is hij een van de allerbeste. Jammer, dat hij door huiselijke beslommeringen niet meer zo vaak speelt.
Dennis Bergkamp

Rolf Appel

Zeer veelbelovend speler, maar nog nooit een prijs gepakt. Zal wel een talentje blijven.
Robin van Persie

Ronald Hoekstra

Ronald is een geweldige aanwinst voor de spelletjeswereld. Zijn grootste bijdrage is zijn geweldige website, het Spelmagazijn. Zeer de moeite waard. Is af en toe woordvoerder van de spelletjeswereld in de media. Als speler wil hij maar niet doorbreken, een typisch gevalletje van een eeuwig talent. Af en toe laat hij zien hoe goed hij kan zijn, maar veel vaker is het helemaal niks. Kom op, Ronald, wees een kerel!
Jan Timman

Ronald Lokers

De motor achter de revival van diplomacy. Ken hem niet als speler. Thanks, Ronald!!
Hein Verbrugge

Ronald van Lent

Hij was ooit een ietwat onopvallende speler, maar sinds hij de organisator van de Europe Masters is geworden, telt hij helemaal mee.
Jacques Rogge

Ron Huising

De spelletjeswereld is Ron veel dank verschuldigd. Amstrecht, Dutch Diplomacy en samen met Erno de Joker zijn belangrijke bijdragen voor spelletjesminnend Nederland. Als speler is die positieve houding en zijn onvermoeibare inzet ook zijn grootste kracht en dat alleen al maakt hem een sterke speler. Maar daar staat gelukkig tegenover, dat hij af en toe veel te voorzichtig en op de verkeerde manier creatief is en dus te pakken. Als kampioen sip-kijken wel een geweldige verliezer, als winnaar onuitstaanbaar.
Boris Spasski

Teijo Doornkamp

Legendarisch diplomacy kampioen uit de vorige eeuw. Een van de beste spelers aller tijden. Bijnaam: "das Ungeheuer". Nationaliteit: Groninger.
Jimmy Connors

Luister


Lees


Speel


Reacties