Bordspellen
Spellen
Hall of Fame
Top 10
Wat moet je spelen ?
Who is Who
Overthehill.com
Leuke links
Online spelen
Trans America
Clans
Potala

Inloggen

FAQ
Logboek
2016
Logboek 2016

 

 

Shipwrecked is een lollig spelletje. Je bent gestrand op onbewoond eiland en iedere beurt worden er dingen aangeboden, die je op een onbewoond eiland goed kan gebruiken, zoals een paal om tegen te kunnen leunen, eten, etc. Die dingen leveren 2 dingen op, ten eerste leveren ze punten op waarom het in dit spel te doen is en ten tweede leveren ze inkomsten op, waarmee je weer nieuwe dingen kan kopen.

Daar mag je op bieden met de andere schipbreukelingen. Daarvoor heb je 6 kaartjes, die je iedere biedronde 1 keer in kan zetten. Je hebt 3 PASS-kaartjes, 2 STOP-kaartjes en 1 STRIKE. Dus speler 1 legt 1 van zijn 6 kaartjes dicht neer, nr. 2 legt een kaartje neer tot ze dat allemaal gedaan hebben. Dan mag iemand die een STOP kaartje heeft gespeeld de bieding stopzetten. De prijs van het aangeboden ding is dan 5. Wil of kan niemand de bieding stopzetten, dan gaat de prijs 1 omlaag en mag opnieuw iedereen een nieuw kaartje neerleggen, etc.

Als de bieding is stopgezet, dan worden de laatste kaartjes die neergelegd zijn opengedraaid. Heeft 1 persoon een STRIKE gespeeld, dan wint die de bieding. Zijn er geen of meer dan 1 STRIKES, dan gaat het alleen nog om de STOP kaartjes. Zijn er meerdere STOP kaartjes en geen of meerdere STRIKES, dan worden alle vorige kaartjes opengedraaid. Degene van de STOP-spelers, die de meeste keren een PASS kaartje heeft gespeeld, wint dan de bieding. Is ook dat gelijk, dan moeten die personen de prijs betalen zonder dat ding te krijgen en opnieuw bieden op hetzelfde aanbod en dus mogelijkerwijs nog een keer betalen voor hetzelfde. Alleen daarom al is het gevaarlijk om de bieding direct na het eerste kaartje stil te zetten. De kans is groot, dat je 5 moet betalen zonder het ding te krijgen. Maar ja, als iedereen dat denkt....

Het is ook leuk, dat je de bieding natuurlijk stop zet in de hoop het ding te krijgen, maar dan zit er een STRIKE tussen, dan heb je die ander geholpen.....

Snel, simpel, leuk en vaak is het erg spannend. Vaak hebben meerdere spelers de kans om met hetzelfde ding het spel uit te maken en is het vooral zo'n laatste biedronde wikken en wegen wat je doet.

Cycloop

  Terug naar het overzicht

 

Luister


Lees


Speel


Reacties