Bordspellen
Spellen
Hall of Fame
Top 10
Wat moet je spelen ?
Who is Who
Overthehill.com
Leuke links
Online spelen
Trans America
Clans
Potala

Inloggen

FAQ
Logboek
2016
Logboek 2016

 

 

Technische & Tactische tips

  • Plaats minstens 1 kasteel in een rustig hoekje met een mijn en wat interessante dingen in de buurt om naar uit te breiden. Dit is het eerste gebied, dat je gaat vormen. Check je kaarten om te zien hoe ruim of hoe minimaal je het gebied kan maken. Plaats minstens 1 kasteel bij de koningsstad, daar ontstaat altijd actie en daar wil je bij zijn. De overige kastelen moet je in de vrije ruimte zetten met de bedoeling om straks het overgebleven gebied in 1 keer te claimen als jouw gebied, desnoods door de andere spelers "in te bouwen". Soms plaats je grenspalen om kastelen van je tegenstander om hem een minimaal landje te laten vormen en de rest in je eigen handen te laten vallen.
  • Plaats kasteel en ridder zodanig, dat je er later desgewenst makkelijk ridders bij kunt plaatsen. Vergeet niet dat ridders in bossen een extra dukaat kosten.
  • Mijn voorkeur is beginnen met 1 gebied, dat inkomen genereert, waar je niet lastig gevallen wordt door anderen, zodat je geen geld aan ridders, overlopers en dat soort tuig hoeft uit te geven en de vorming van de andere gebieden zo lang mogelijk uit te stellen om de mogelijkheid open te houden om in een klap hele grote gebieden te vormen. De tussentijd besteed je om een flinke klap geld te verzamelen, zodat je later goed kunt toeslaan.
  • Ontloop conflicten zo lang mogelijk. Ga niet zelf dreigende ridders plaatsen. Kost een hoop geld, levert weinig op. Maar als je aangevallen wordt, sla dan meteen terug, zorg dat je daarvoor de kaarten (overloper is heel effectief) en vooral het geld hebt.
  • Geduld is in dit spel belangrijk, maar goed opletten ook. Wees vooral verdacht op mensen, die in 1 keer grote gebieden incasseren. Doe dat zelf ook, maar doe dat zo onopvallend mogelijk, want vergis je niet, als ze met zijn tweeen of drieen jou gaan lopen tegenwerken, dan kunnen ze vaak meer dan je denkt. Agressieve spelers winnen vaak niet, de "derde hond, die ermee heen gaat" heeft wel een goede kans.

Cycloop

Lees ook de recensie... Terug naar het overzicht

 

Luister


Lees


Speel


Reacties