Bordspellen
Spellen
Hall of Fame
Top 10
Wat moet je spelen ?
Who is Who
Overthehill.com
Leuke links
Online spelen
Trans America
Clans
Potala

Inloggen

FAQ
Logboek
2016
Logboek 2016
NK 2000 NK & EK 2001 NK 2002
EK 2002 NK 2003 EK 2003

NK & EK 2001

Beste Nico,

Met het EK is het weer niet gelukt. Ik baal daar behoorlijk van. De spellen waren niet zo goed. Er waren 2 kinderspellen bij, Odysseus en Afrika (ken je Verzauberte Eulen of Hans Dampf nog? Die categorie.). Daar hadden we te weinig mazzel en haalden te weinig punten. Bij de 2 andere spellen, Cartagena en M, scoorden we goed, maar niet goed genoeg voor een acceptabele plaats. We hadden 8 tweede plaatsen, dat schiet niet op. We hebben winnaars nodig. We werden net als vorig jaar 11e, wel weer het beste Nederlandse team, maar ja wat heb je er aan, Lex Pater was net als Najib Nakad net vader geworden en dus niet helemaal in hun gewone doen. Lex werd wel weer als 16e de beste individuele Nederlandse speler.

De conclusie is duidelijk. We zijn erg goed in onze eigen Mickey Mouse competitie, maar te slecht voor de internationale top. Ons team heet niet voor niks Overthehill.com. Overthehill spreekt voor zichzelf, met dotcom probeerden we nog een beetje mee te doen, maar ja, je weet hoe het tegenwoordig met de dotcommers staat.... Ik hoorde een van de Duitse winnaars verzuchten. Goddank dat het er op zit, kunnen we 's avonds weer eens wat anders doen..... Dat is toch wat anders als onze drie, vier oefensessies.

En wat voor het team geldt, geldt in extremis ook voor mij. Het begon met Odysseus, zo'n spel dat je in paartjes speelt en het paartje dat het beste samenwerkt worden eerste en tweede. Mijn maatje bleek een Vlaming te zijn met het uiterlijk van Obelix en die al vroeg op de dag een penetrante alcoholgeur verspreidde. Ik werd dus derde zonder ook maar 1 fout te maken. Dat moet mij weer overkomen.
Daarna kwam Cartagena, een leuk spel, max. 30 minuten, iets wat ik zeker aan de tafel van de familie Viet gespeeld zie. Ondanks dat ik moest starten, dat is een nadeeltje, ging dat gewoon heel erg goed. Op driekwart van het spel stond ik vrijwel gewonnen, toen de kansloze nummer vier in paniek raakte en rare dingen begon te doen. Daardoor werd hij nog kanslozer nummer 4, maar de nummer twee profiteerde heel goed van die actie en won met neuslengte voor mij. SHIT. Als je zelf Cartagena eens wil spelen, moet je je op internet aanmelden op:

http://www.cartagena-online.de/index.php4

Als je je inschrijft speel je tegen andere spelers die zich inschrijven. Telkens als je aan de beurt bent, krijg je een e-mailtje en doe je je zet. Best leuk om te doen. Ik start steeds meer spelletjes op. Mijn schuilnaam is Cycloop....

Toen Afrika, zonder een fout te maken werd ik vierde, terwijl er 2 mensen voor me eindigden, die wel kleine foutjes maakten, erg frustrerend en tenslotte M. M is een erg leuk spel. Ik haalde een goede tweede plaats. Dat spel kan je downloaden en kan je gewoon op je PC spelen tegen de computer. Echt een aanradertje hoor. Het is echt de moeite waard om even door de Duitse regels heen te ploegen.

http://home.t-online.de/home/guenther.rosenbaum/m.htm

Cycloop

Luister


Lees


Speel


Reacties