Bordspellen
Spellen
Hall of Fame
Top 10
Wat moet je spelen ?
Who is Who
Overthehill.com
Leuke links
Online spelen
Trans America
Clans
Potala

Inloggen

FAQ
Logboek
2016
Logboek 2016

 Log

Nederlands English

1-1-2007
Volgend spel toont nu het volgende spel, onafhankelijk van de spelsoort. Je kunt nu nog gemakkelijker al je openstaande spellen langsgaan.
Verder worden bij de gebruikersstatistieken nu de Palmares het laatst getoond.
23-10-2005
Trans Europa! Need I say more? Je kunt nu kiezen tussen het Trans America en het Trans Europa bord.
06-07-2005
Uit het oogpunt van privacy worden de berichten van een spel automatisch weggegooid als er een speler wordt vervangen.
29-06-2005
Jawel, het is zover! We presenteren vandaag ons nieuwe spel Potala. Het spel is speciaal voor deze site ontworpen door Adam Ritchey. We spelen het nu al een aantal weken in de test omgeving en het is een leuk strategisch spel. Dus probeer het eens (en laat het Adam weten als je het leuk vindt!)
De spelregels kan je hier hier vinden.
29-06-2005
Er zat een fout in de berekening van de gemeen-ranglijst. Het bleek dat je werd beloond voor de gemeenheid van je tegenstanders. Het is nu opgelost, je zult zien dat de toppers in de lijst steeds gemener worden...
29-03-2005
 • Hele flitsende grafiekjes in de gebruikersinformatie! Klik op een spelernaam en kies van daaruit Grafiekjes.
 • Vanuit de gebruikersinformatie van een tegenstander kun je vanaf nu een lijst opvragen van alle spellen die je met die speler hebt gespeeld. Dit doe je door te klikken op de naam van het spel bij de onderlinge resultaten.
11-03-2005
Als een speler zijn eerste zet niet binnen 4 dagen doet kan hij vervangen worden.
04-03-2005
Er zijn veel wijzigingen in deze grote systeem upgrade.
 • Geoptimaliseerde en verbeterde kaartjes voor Trans America. De kaart is nu een statisch plaatje. Daardoor is het geen probleem meer als het bestand wat groter is, de browser laadt het toch maar één keer in. De stand wordt op dit speelbord geprojecteerd met een heel klein GIF bestandje met 3D effecten.
  Er is nog steeds keuze uit 5 verschillende bestandsgroottes voor de kaart. Probeer zeker ook het kleinste formaat eens uit en speel 'Trans America by night'!
 • Het ranglijst systeem is uitgebreid. Er zijn nu ranglijsten voor gescoorde punten, ELO rating, winstpercentage, punten gescoord door tegenstanders, aantal openstaande spellen en totaal aantal gespeelde spellen.
 • Er is een Hall of Fame toegevoegd. Aan het einde van iedere maand krijgt de top 3 van iedere ranglijst een eervolle vermelding in de Hall of Fame, zodat wij gewone stervelingen hun namen nooit zullen vergeten.
 • Uitgebreide gebruikersinformatie. Alle ranglijst gegevens kunnen worden opgevraagd bij de gebruikersinformatie door op een spelernaam te klikken. Hieraan is ook de Palmares lijst toegevoegd, waarin alle vermeldingen in de Hall of Fame worden getoond.
 • Vanwege het nieuwe ranglijst systeem moet je al tijdens het spel beslissen wie de punten krijgt als je een spel hebt overgenomen
 • Als je op 'Spellen' klikt in het Trans America of Clans overzicht wordt automatisch het eerste actieve spel geopend.
 • Als een speler zijn eerste zet niet binnen 2 dagen doet kan hij vervangen worden.
Heel erg bedankt Yrrah, robobor, Claudine en Dr. Mabuse voor alle tips en adviezen.
23-02-2005
Een workaround gemaakt voor een bug in Internet Explorer 4.0 waardoor Trans America niet werkte.
09-02-2005
Nieuwe versies voor de server software. Met de nieuwe software waren er meer mogelijkheden voor het tekenen van de kaart in Trans America. Er is nu een nieuw soort plaatje, een zogenaamd GIF plaatje. Dit is een wat gestyleerd plaatje, maar wel scherper. Alle gebruikers krijgen nu automatisch het GIF plaatje te zien. Je kunt het soort plaatje wijzigen in het gebruikersprofiel. Verder zien de speelstukken er anders uit. Het beginpunt wordt nu aangegeven met een cirkel. De te bezoeken steden worden aangegeven door een wat groter vierkantje.
20-01-2005
Weer een bug gerepareerd in de puntentelling voor TA
04-01-2005
Een belangrijke wijziging bij Trans America. Je kunt nu op ieder punt van het bord beginnen, dat hoeft niet meer in een van je eigen steden te zijn. In het bordspel is dit ook zo.
04-01-2005
Toch nog weer een bugje in de berekening van de eindstand van TA
23-10-2004
Als een spel na 24 nog niet is gestart verdwijnt de mededeling.
23-08-2004
Het is nu mogelijk een berichtje toe te voegen als je een nieuw spel aanmaakt
08-08-2004
Een afschuwelijke systeem crash gecombineerd met een foute backup procedure hebben ervoor gezorgd dat we bijna al onze gegevens kwijt zijn. We hebben besloten weer vanaf spel 1 opnieuw te beginnen.
13-05-2004
Er zat toch nog een foutje in het berekenen van de eindscores voor TA
29-02-2004
Het aanmelden van een nieuwe speler is nu ook in het engels (Misfit, bedankt voor de tip), zodat ook niet-nederlanders hier gemakkelijk hun weg vinden.
03-02-2004
De namen in de 'Wie is online' pagina kunnen nu ook aangeklikt worden. Een bugje verwijderd in het 'Favoriete Website' veld in de gebruikers statistieken.
1-02-2004
Het is nu mogelijk spelernamen aan te klikken. Er verschijnt dan een venstertje met statistieken en wat persoonsgegevens.
18-01-2004
Je mag de eerste beurt niet meer overslaan in Trans America.
18-01-2004
Verbeteringen aangebracht in het opslaan van Trans America zetten en de error logging verbeterd.
17-01-2004
Twee fouten opgelost bij de puntentelling van Trans America: de fout bij naar het zuidoosten gaan, en de fout in de buurt van de grote meren in het noorden. Het gaat nu alleen nog fout als een speler geen enkele stad heeft weten te bereiken.
12-01-2004
Een procedure maken om de zetten te verwijderen van Clans spellen die meer dan 4 weken geleden afgelopen zijn. De database tabel wordt zo niet onnodig groot.
11-01-2004
Correcties in de duitse vertaling (bedankt Bornie)
11-01-2004
Wanneer een gebruiker naar Clans wil maar niet is ingelogd, deze na het login scherm gelijk doorsturen naar Clans.
10-01-2004
Eigen naam in een andere achtergrondkleur weergeven in de ranglijsten
10-01-2004
Log functie toegevoegd, zodat het voor gebruikers duidelijk is wat er aan het systeem is veranderd

Luister


Lees


Speel


Reacties