Bordspellen
Spellen
Hall of Fame
Top 10
Wat moet je spelen ?
Who is Who
Overthehill.com
Leuke links
Online spelen
Trans America
Clans
Potala

Inloggen

FAQ
Logboek
2016
Logboek 2016

 Frequently Asked Questions

Spelregels Rules


1. Hoe kan ik me aanmelden voor online spelen?
2. Wat zijn de regels?
3. Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?
4. Hoe kan ik voorkomen dat ik een mail krijg als ik aan de beurt ben?
5. Hoe kan ik de downloadsnelheid verhogen?
6. Moet ik het spel in 1 keer uitspelen?
7. Waarvoor gebruiken jullie mijn e-mail adres?
8. Hoe doe ik een zet?
9. Kan ik ook winnen in de beurt van een ander?
10. Wie is Cycloop?

1. Hoe kan ik me aanmelden voor online spelen?

Om online te spelen moet je eerst inloggen. Kies daarvoor in het hoofdmenu Online spelen aan de linkerkant van het scherm de optie Inloggen. In het scherm waar je dan terecht komt, wordt gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als je nog geen gebruikersnaam hebt, dan moet je op het inlogscherm 'Nieuwe loginnaam aanmelden' kiezen. Daar kan je zelf een gebruikersnaam opgeven. Dat kan je eigen naam zijn, maar het mag ook een fantasienaam zijn.
Tevens wordt daar om je e-mailadres gevraagd. Dat e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt om jou vervolgens je wachtwoord op te sturen en om je een mail te sturen wanneer je aan de beurt bent (kan je uitzetten als je dat niet wilt) en wanneer het spel is afgelopen.
Nu kan je inloggen door je zelf gekozen gebruikersnaam en het van cycloop ontvangen wachtwoord in te vullen en login te kiezen.

Nu ben je op het hoofdscherm van online spelen. Aan de linkerkant zie je, dat de keuzemogelijkheden van Online spelen zijn veranderd. Kies nu gebruikersgegevens om je wachtwoord en andere gebruikersgegevens te veranderen.

Je kunt gaan spelen door ofwel nieuw spel te kiezen, ofwel door op <speler x> te klikken op één van de open spelen, die boven Lopende spelen vermeld staan. Als je dat doet verschuift het spel van open spelen naar de Lopende spelen. In alle spelen die wit gekleurd zijn, ben jij aan de beurt. Klik op dat spelnummer. Het scherm van dat spel wordt geopend en je kunt je zetten doen.
De regels kun je vinden door rechtsboven op de witte te klikken. Sporen kun je leggen door op de kaart op het lijntje, waar jij je spoor wilt leggen te klikken.

Soms zie je bij de open spelen een spel staan, waar alle posities al door spelers ingenomen zijn. Eén van de gebruikersnamen van de andere spelers is dan donker oranje gekleurd. Dit is een lopend spel, waar één speler langer dan toegestaan geen zetten heeft gedaan en vervangen wordt. Door nu op de naam van deze speler te klikken, vervang je de speler. Je mag zelf kiezen of je de resultaten voor je eigen gemiddelde of voor die van de oorspronkelijke speler wilt laten gelden.

Terug

2. Wat zijn de regels?

Klik op het hoofdscherm op de witte rechtsboven en je krijgt een uitleg van de regels en de score.

Terug

3. Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Kies aan de linkerkant van je scherm de mogelijkheid gebruikersgegevens en vul je nieuwe wachtwoord op beide regels in en klik dan op Wijzigen.

Terug

4. Hoe kan ik voorkomen dat ik een mail krijg als ik aan de beurt ben?

Kies aan de linkerkant van je scherm de mogelijkheid gebruikersgegevens en vul daar in of je al dan niet een mailbericht wilt ontvangen als je aan de beurt bent.

Terug

5. Hoe kan ik de downloadsnelheid verhogen?

Je kan de download snelheid van het spel verhogen, als je aan de linkerkant van je scherm de mogelijkheid gebruikersgegevens kiest en daar voor hoge downloadsnelheid kiest.

Terug

6. Moet ik het spel in 1 keer uitspelen?

Nee, dat hoeft niet. Je mag zelf weten wanneer jij je zetten doet. Je mag een spel starten, uitloggen en later terug komen en dan pas zetten doen. Wel is er een limiet aan de tijd dat je geen zetten doet. Als je binnen 28 dagen geen zet hebt gedaan kunnen de andere spelers je laten vervangen door een nieuwe speler.

Terug

7. Waarvoor gebruiken jullie mijn e-mail adres?

Je e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt om jou vervolgens je wachtwoord op te sturen en om je een mail te sturen wanneer je aan de beurt bent (kan je uitzetten als je dat niet wilt) en wanneer het spel is afgelopen. Het wordt nergens anders voor gebruikt.

Terug

8. Hoe doe ik een zet?

Onder Lopende spellen zie je een lijst van al je spellen staan. In alle spellen die wit gekleurd zijn, ben jij aan de beurt, In de andere spellen is de speler aan de beurt, die lichtgeel gekleurd is. Als je een zet wilt doen, klik je op het nummer van het spel.

Als je dat doet, dan krijg je de kaart van de USA op je scherm. De allereerste keer moet je jouw startpunt kiezen. Dat doe je door op één van de voor jou geselectereerd steden te klikken. De volgende keren is het de bedoeling, dat je sporen legt. Eén dubbelspoor (dubbele lijnen) of één of twee enkele sporen. Klik op het lijntje waar je jouw spoor wilt leggen (zie de regels welke mogelijk zijn). Als je maar één enkel spoor wil leggen, moet je na het leggen van het spoor rechtsonder op Einde beurt klikken.

Terug

9. Kan ik ook winnen in de beurt van een ander?

Ja, dat kan. Aan het einde van de beurt van iedere speler wordt gecheckt of het spel afgelopen is en wie gewonnen heeft. Heel af en toe kent het spel 2 winnaars!

Terug

10. Wie is Cycloop?

De naam Cycloop is afkomstig uit het klassieke spel Titan. De site cycloopspellen wordt beheerd door een tweetal enthousiaste, onafhankelijke spelers zonder enige binding met instituut, bedrijf, blad, club of andere instantie. Wij spelen zelf onder de gebruikersnamen barley en hilde. De gebruikersnaam cycloop gebruiken we uitsluitend om te testen.

Terug

Luister


Lees


Speel


Reacties